luni, 4 februarie 2019

Noutati privind autorizatia de mediu. Viza anuala obligatorie


      Toate societatile care detin autorizatie de mediu sunt obligate sa solicite viza anuala. Agentia  pentru Protectia Mediului de unde a fost obtinuta autorizatia, este organul emitent al avizarii.

       Orice agent economic a carui activitate se supune autorizarii de mediu va depune documentatia specifica in vederea emiterii unei vize cu valabilitate de un an.

     In fiecare an, viza se va reinnoi, pentru fiecare autorizatie de mediu (in cazul in care o societate detine mai multe puncta de lucru autorizate la mediu) in parte, daca nu s-au inregistrat neconformitati.

      In cazul in care operatorul economic nu a respectat impunerile organelor competente de a se alinia legislatiei, acestuia i se va retrage autorizarea, astfel incat se va intrerupe activitatea.

      Noua legislatie privind autorizarea de mediu prevede ca aceasta viza sa se obtina incepand cu anul urmator emiterii autorizatiei de mediu. De exemplu, daca societatea SC …. SRL a fost autorizat sa-si desfasoare activitatea in anul 2018, va depune documentatia pentru obtinerea vizei in anul 2019. In aceeasi masura, documentele se depun inaintea implinirii unui an de la obtinerea vizei anuale anterioare. Daca am obtinut viza anuala in anul 2019, voi depune dosarul pentru urmatoarea viza in anul 2020.

       Termenul de solicitare a obtinerii acestei vize anuale, este “minim 60 de zile” inainte de ziua si luna in care a fost emisa autorizatia de mediu. Mai exact, daca autorizatia de mediu a societatii SC…SRL a fost emisa in data de 03.07.2018, va solicita eliberarea vizei in data de 11.04.2019.

            Decizia conform careia se va emite viza anuala, se va afisa de catre titular (SC…SRL) in loc vizibil.

            De asemenea, operatorii economici care nu vor obtine viza anuala se vor afla in situatia in care autorizatia de mediu isi va inceta efectele juridice. Asadar, autorizatia nu va mai fi valabila, iar activitatea se va desfasura in mod ilegal.

De aceea, obtinerea vizei anuale pentru agentii economici care isi desfasoara activitatea conform autorizatiei de mediu sau autorizatiei integrate de mediu este foarte importanta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu