duminică, 3 februarie 2019

Noua taxa auto in vigoare din ianuarie 2019


Sfarsitul anului 2018 aduce mari modificari in domeniul protectia mediului, in aproape toate sectoarele sale de activitate.

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu si-a anuntat de curand initiativa de instituire a unei noi taxe auto.

Se doreste ca la inceputul anului 2019 sa se puna in aplicare o taxa auto care nu va tine cont doar de norma de poluare a automobilelor.

Perioada de implementare a noii taxe auto se va prelungi din Ianuarie 2019 pana la 31 martie 2019, pentru ca proprietarii de autovehicule sa se conformeze si sa nu intampine dificultati de intelegere si respectare a noilor norme.

In momentul actual, grupul de specialisti se consulta in cadrul Ministerului Mediului pentru ca pana la sfarsitul anului 2018 sa aiba o forma finala de act normativ, in care sa se tina cont de toate specificatiile autovehiculelor, inclusiv capacitatea cilindrica.
Formula de calcul a penalitatilor ce vor inlocui taxa de poluare a masinilor se va aplica din Ianuarie 2019.

Cu privire la restituirea taxelor auto achitate inainte de timbrul verde de catre persoanele fizice vizate, unii dintre noi au fost despagubiti. Valoarea totala acordata pana acum a fost de 800 de milioane, insa dupa aprobarea bugetelor, se asteapta ca alte 700 de milioane lei sa fie virate. Pana atunci, nu avem decat sa asteptam.
In concluzie, proprietarilor de autovehicule vechi, care polueaza atmosfera vor fi penalizati de autoritatile competente de mediu. Masurile impuse vor fi respectate fara doar si poate de fiecare din cei care si-au achizitionat de curand autovehicule vechi.

Important este ca noi, cetatenii Romaniei, sa constientizam impactul pe care il are masina pe care o conducem si ulterior impactul parcului auto de care stim, vedem zilnic ca s-a “imbogatit” cu multe masini vechi in ultimii ani, majoritatea importate la preturi mici din statele in care acestea au fost interzise.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu